Business Intelligence (BI) Specialist – (M/V/X)

CKV is je mogelijk minder bekend, maar is als familiale spaarbank en kredietverlener sinds 1956 actief vanuit de hoofdzetel in Waregem. Op vandaag telt CKV een 80-tal enthousiaste medewerkers die via een service op maat voor groei en rentabiliteit zorgen in België en Frankrijk. De afgelopen 10 jaar vervijfvoudigde het balanstotaal en resultaat, en als nichespeler ondervond CKV geen impact van de bankencrisis.

De missie van CKV is om als bank financiële oplossingen te bieden aan particulieren en ondernemingen die door hun specifieke situatie deze oplossing niet of moeilijk vinden. CKV helpt hen met een oplossing op maat zodat zij het nodige perspectief kunnen behouden of kunnen krijgen.

Om onze groei verder te ondersteunen zijn we op zoek naar een Business Intelligence (BI) Specialist.

Als BI Specialist maak je deel uit van het team Infrastructure & Security binnen de Digital Office (ICT) afdeling.  Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de data infrastructuur, het definiëren en inrichten van de verschillende data marts per business line, en het opzetten van een self service reporting omgeving.  Op die manier leg je de basis om de beschikbare data om te kunnen vormen in waardevolle inzichten ter ondersteuning van operationele efficiëntieverbetering en strategische bedrijfsbeslissingen.

Daarna bouw je de data omgeving verder uit naargelang de behoeften van de verschillende afdelingen, en de verdere groei en business opportuniteiten van de bank.  Je bent mee met moderne BI technieken (AI, ML, …) en volgt de technologische evolutie in dit domein op de voet.

Je rapporteert aan de Manager Infrastructure & Security.

Jouw functie:

 • Data analyse & mining: verzamelen, uitzuiveren en analyseren van data komende van verschillende business applicaties, databases en bronnen, zowel interne als externe data sets. Identificeren van onregelmatigheden in data en deze corrigeren.
   
 • Data modelling & documentatie:  ontwerpen en implementeren van data modellen en data marts per business line om het opslaan en opvragen van specifieke data te vereenvoudigen.  Het documenteren van operationele definities en data modellen.
   
 • Data performantieverbetering: optimaliseren van data queries en processen om te garanderen dat data toegankelijk is en snel opvraagbaar.
   
 • BI Tools: implementeren en onderhouden van BI software (Azure Data Lake, Microsoft Power BI, Tableau, …).  Aanleren van de Self Service BI tools en user support aan eindgebruikers van de verschillende afdelingen.
   
 • Data Governance: garanderen dat data accuraat, consistent, en veilig zijn door toepassing van data governance maatregelen en beleid, in nauwe samenwerking met de Risk & Compliance afdeling en de DPO.
 • Data innovatie: volgen van trends in de markt rond BI (AI, ML, …) en uitproberen van nieuwe concepten die de bedrijfsprocessen efficiënter kunnen maken.*
   
 • Ontwikkeling van rapporten: het creëren en onderhouden van het senior management dashboard met key performance indicators (KPIs) en inzichten, ter ondersteuning van strategische besluitvorming, in nauwe samenwerking met de CKV Business Manager.

Jouw profiel:

 • Je hebt een economisch / financiële of informatica achtergrond, met uitstekende kennis van BI en data management.
   
 • Je hebt een goede kennis van bedrijfsprocessen; een achtergrond in de bancaire sector vormt hierbij een sterke troef.
   
 • Je bezit een excellente kennis van en hebt ervaring met data querying en data analyse.
   
 • Je beschikt over een zeer goede kennis van het gebruik van BI tools en Self Service data visualisatie-tools (Tableau, …), data warehouse technologie (Azure, Power BI) en ETL processen.
   
 • Je bent communicatief vaardig, kan complexe data-gerelateerde zaken op een eenvoudige manier vertalen aan niet-technische eindgebruikers.
   
 • Je werkt graag samen in cross-functionele teams en met medewerkers van verschillende afdelingen.
   
 • Je bent accuraat, met oog voor detail en houdt van pragmatiek en eenvoud.

Wij bieden :

 • Onmiddellijke indiensttreding met een contract van onbepaalde duur.
   
 • Een uitdagende functie binnen een dynamische en groeiende organisatie in volle digitale transformatie
   
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden  en een competitief salarispakket met bedrijfswagen in lijn met jouw ervaring.
   
 • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei.
   

Wil je deze uitdaging aangaan?

Aarzel niet en stuur je motivatiebrief met CV naar sollicitatie@ckv.be