Agile Product Manager Loans (M/V/X)

CKV is je mogelijks minder bekend, maar is als familiale spaarbank en kredietverlener sinds 1956 actief vanuit de hoofdzetel in Waregem. Op vandaag telt CKV een 80-tal enthousiaste medewerkers die via een service op maat voor groei en rentabiliteit zorgen in België en Frankrijk. De afgelopen 10 jaar vervijfvoudigde het balanstotaal en resultaat, en als nichespeler ondervond CKV geen impact van de bankencrisis.

De missie van CKV is om als bank financiële oplossingen te bieden aan particulieren en ondernemingen die door hun specifieke situatie deze oplossing niet of moeilijk vinden. CKV helpt hen met een oplossing op maat zodat zij het nodige perspectief kunnen behouden of kunnen krijgen.

Om onze groei verder te ondersteunen zijn we op zoek naar een Agile Product Manager Loans (M/V/X).

Als Agile Product Manager Loans maak je deel uit van het Product Management Team binnen de Digital Office afdeling.  Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen voor de kredietproducten, van credit origination tot repayment en restructuring/refinancing.

Je vervult een brugfunctie tussen de afdelingshoofden ‘business owners’ en je collega’s Product Owners binnen de Digital Office verantwoordelijk voor het verbeteren en onderhouden van de onderliggende software applicaties.  Met uitstekende communicatievaardigheden en een sterke passie voor kredieten en het verbeteren van bedrijfsprocessen draag je bij tot een unieke CKV klantervaring. 

Je rapporteert aan de Manager Product Management.

Jouw functie:

Behoeftenanalyse: het documenteren en analyseren van bestaande en nieuwe bedrijfsbehoeften rond kredietprocessen die door de Business Owners worden geïnitieerd, met de bedoeling deze zo efficiënt mogelijk in te richten.

Change Management: samenwerken met cross-functionele teams om de procesveranderingen te implementeren in de onderliggende systemen, zorgen voor voldoende buy-in van de eindgebruikers en omgaan met mogelijke weerstand tov verandering.

Kosten-baten analyse: evalueren van de financiële impact van procesverandering door het identificeren van gerelateerde implementatiekosten, mogelijke besparingen en ROI.

Product Backlog: creëren en onderhouden van een duidelijke en goed gedefinieerde product backlog voor kredieten, ervoor zorgend dat de juiste prioriteiten worden toegepast in overleg met de business owners mbt business value, timing en creatie van opportuniteit of vermindering van risico’s.

Sprint Planning: deelnemen in sprint planning meetings, samenwerken met de ontwikkelteams om user stories te verfijnen, en erover waken dat de ontwikkelde oplossing beantwoordt aan de behoeften van de business owners.

Product Releases: bepalen van de volgorde en timing van de business releases voor kredieten in samenspraak met de release manager.

Marktanalyse:  volgen van markttrends in kredieten en nieuwe technologieën om mogelijke verbeteringen in de kredietprocessen te ontdekken.

Risk Management: opvolgen van gesignaleerde risico’s nav audit rapporten of wijzigende wetgeving en maatregelen voorstellen om deze risico’s te mitigeren.

Jouw profiel:

  • Je bezit een sterke product- en proceskennis van (hypothecaire) kredieten
  • Je hebt een bewezen ervaring als (Agile) Product Manager of in een vergelijkbare functie
  • Je beschikt over een sterke kennis van Agile methodologie, bij voorkeur van SAFe
  • Je hebt ervaring met procesverbetering en procesbeheer; kennis van continue verbeteringsmethoden is een troef (Six Sigma, Lean, …)
  • Je bent vertrouwd met agile tools (Jira, Trello, MS Planner, …) en proces modeling tools (MS Visio, …)
  • Je beschikt over excellente communicatie- en samenwerkingsvaardigheden
  • Je bent analytisch sterk en bezit goede probleemoplossende vaardigheden
  • Je hebt ervaring met Change management
  • Je bent sterk klantgericht en commercieel meedenkend

Interesse? Neem contact op via sollicitatie@ckv.be.